Still not loving Police – Μάιος 2019

Tον τελευταίο καιρό ακούμε διάφορες φωνές που γκρινιάζουν για την εικόνα των πλατειών,των δρόμων και για τους “λερωμένους” τοίχους του Ρεθύμνου. Αυτές οι φωνές προέρχονται είτε από ντόπια αφεντικά που κόπτονται για την εικόνα της πόλης – τώρα που θα σκάσουν και οι τουρίστες – είτε από μικροαστούς που απλά τους χαλάει την αισθητική ένα σύνθημα στον τοίχο (by the way δεν είδαμε κανέναν να γκρινιάζει σε εφημερίδες και μήντια για τις πατριωτικές μαλακίες περί Κατσίφα και Μακεδονίας που παίξανε πριν κανένα δίμηνο). 

Η κλάψα για τους ‘’λερωμένους’’ τοίχους όμως δεν έχει να κάνει με αυτούς καθαυτούς. Είναι κομμάτι ενός ευρύτερου σχεδίου ανάπλασης της πόλης που δεν μπορεί να πετύχει χωρίς τον έλεγχο και την πειθάρχηση όλων όσων περισσεύουν από αυτήν. Γιατί αυτοί που ονειρεύονται πλατείες με άσπρους τοίχους, ξενοδοχεία, μαγαζιά και κάμερες είναι οι ίδιοι που ονειρεύονται δρόμους που γεμίζουν με μπάτσους και πλατείες άδειες από μετανάστες/τριες και όποιον άλλο δεν τους γεμίζει το μάτι. Η γκρίνια για τους τοίχους είναι ο τρόπος τους να μας πουν ότι δεν γουστάρουν όσους και όσες τους χαλάνε την εικόνα της αποστειρωμένης τουριστούπολης. Αυτών που επιμένουν να λερώνουν τους τοίχους με graffiti και να αράζουν στις πλατείες.
Εμείς που υπογράφουμε αυτή την αφίσα, ανήκουμε στα κομμάτια της πόλης που δεν μασάμε τις μαλακίες περί ‘’όμορφης αισθητικά πόλης’’ γιατί ξέρουμε ότι κάτι τέτοιοι καλοθελητές είναι τα αφεντικά μας που πλουτίζουν στις πλάτες μας όταν δουλεύουμε 10ωρα τα καλοκαίρια.

Είμαστε εμείς που τρώμε αυτή την πόλη στη μάπα, χειμώνα-καλοκαίρι, που γουστάρουμε να αράζουμε σε πλατείες, να ακούμε χιπ χοπ και πανκ και που μπριζώνουμε όταν ακούμε ρατσιστικές μαλακίες. Γουστάρουμε το graffiti γιατί είναι ένας από τους τρόπους μας να αποκτήσουμε φωνή και να την παλέψουμε μέσα σε όλα αυτά τα σκατά που μας πλασάρουν κάθε μέρα στη δουλεία, στη σχολή και σε κάθε φάση της ζωής μας. Δεν θα αφήσουμε αυτή την πόλη να ‘’καθαρίσει’’. Οι τοίχοι και οι πλατείες μας ανήκουν. Και γι’ αυτό θα τους λερώνουμε.

Είναι ο τρόπος μας να τους πούμε ότι δεν θα κάτσουμε στα αυγά μας…

Antifa Askeri

 

About antaskreth

Αντιφασιστική Συνέλευση στο Ρέθυμνο
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.